Jdi na obsah Jdi na menu

Kuřecí řízek

18. 3. 2020

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní)
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • 2 vajíčka
  • 1 dcl mléka
  • olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky - poté z obou stran osolíme a opepříme.
  2. Do tří hlubokých talířů si připravíme :
                                  a) hladkou mouku
                                  b) dvě nevařená vajíčka bez skořápky + mléko + špetka soli + trocha pepře - to vše promícháme
                                  c) strouhanka
  3. Maso obalíme v prvním talíři, pak v druhém a nakonec ve třetím. Vždy vyrochníme a zaprášíme ze všech stran. 
  4. Pro lepší konzistenci obalu je dobré postupovat tak, že obalíme v prvním, pak druhém, pak zase prvním, zase druhém a nakonec třetím talíři.
  5. Smažíme na pánvi v dostatečném množství oleje.

Dobrou chuť!